ЗА НАС

ОБУЧЕНИЕ

ЕКИП

ЗА РОДИТЕЛИ

ДЕЙНОСТИ

КОНТАКТИ

БЮДЖЕТ

Прием

Такси

Полезна информация

Дневен режим

 

Детската градина

е първата институция, в която детето влиза, ако разбира се, не е посещавало ясли. Това е специален момент, защото вашето мъниче вече е толкова пораснало, че може да понесе откъсването от обичайната семейна среда. Предлагаме няколко съвета за справяне със ситуацията:

Разширете кръга му от познати - нека ходи и да приема вкъщи гости, да посещава детски центрове.

 

Научете детето да се самообслужва - да се преоблича само, да събува и обува обувките си, да ходи до тоалетна, да отсервира масата след хранене, да подрежда играчките си след приключване на игра, за измива лицето и ръцете си.

Разкажете му за отговорностите в семейството - татко ходи на работа, за да изкарва пари, мама готви вкусни ястия и се грижи за по-малкото братче.

Нека дневният режим на вашето дете бъде максимално близък до този в детската градина - обичайните дейности като ставане от сън, хранене, следобеден сън да бъдат по едно и също време.

Прибегнете до някои "хитрости" - например кажете на детето, че нещо много интересно и забавно ще се случи в детската градина.

Детска градина "Елица" работи всеки ден от 7.00 до 19.00 ч.,

с изключение на събота, неделя и официалните почивни дни в Република България.

Всяко дете е уникално. Ние го приемаме точно такова. Затова за нас е важно да знаем колкото се може повече за него: какви са хранителните му навици, подробности около здравословното му развитие, характерови особености и пр. Молим ви, не крийте нищо, особено свързано със здравето. Не се срамувайте да споделяте, защото в един момент вашата "тайна" може да се превърне в животозастрашаваща за вашето дете. Поискайте подкрепа от нас - вашето дете е важно за нас и е наша привилегия и дълг да ви помагаме.

Уважаеми родители,

Предоставяме на вашето внимание допълнителните превантивни мерки, които ръководството на детското заведение прие, за опазване живота и здравето на децата по време на престоя им в детската градина:

·         Забранява се внасянето в групите на лекарства, в т. ч. Витамини, сиропи, капки за нос, хомеопатични таблетки, хранителни добавки. В случай на необходимост /предимно хронично болни деца/ – допуска се внасяне на една дневна доза, която да се предава на медицинското лице;

·         Забранява се внасянето на хранителни продукти и на шишета с течности, различни от вода. Минералната вода, която се донася от родителя да бъде в бутилка, обозначена с името на детето и по възможност отличителен знак, който да се разпознава от детето. Необходимо е тя да бъде подменяна всеки ден от родителя;

·         За рожденни дни, именни дни и други празници се разрешава внасянето само на торта, придружена от сертификат от производителя, пакетирани бонбони, сокове в кутии с обозначен срок на годност, плодове;

·         Забранява се внасянето на дребни играчки, модули от строители, мозайки, химикали, моливи и други остри и опасни предмети. Родителите се задължават да проверяват ежедневно раниците на децата си;

·         Забранява се носенето от децата на мобилни телефони, бижута и други ценности. Персоналът на детската градина не носи отговорност за изгубването или повреждането им.

При неспазване на Правилника, родителите носят персонална отговорност.

 

 

 

 

 

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

ДГ Елица“ - Пловдив